pers

persbericht en beeldmateriaal

Download hier het officiële persbericht en beeldmateriaal van Grippo.

Persbericht

Innovatief duo neemt het voortouw om plastic bekers retour te krijgen voor recyclage

Oprichters van het bedrijf Grippo BV dat is gevestigd in Uitgeest (Noord Holland), zijn Pim van der Eng (voormalig CEO van Bamboo Import Europe) en Glen Kalfsvel. Zij zijn samen een joint venture gestart met Bas van der Landen, eigenaar van marketingbureau Basisidee. Zij hebben het doel om het hergebruik van plastic bekers op evenementen te vergemakkelijken.


Grippo is het eerste bedrijf in Nederland die een unieke en gepatenteerde bekerhouder heeft ontwikkeld die herbruikbaar is en verschillende soorten plastic bekers en flessen kan dragen. Het is het bedrijf gelukt om hun product zo te ontwikkelen dat de transitie van wegwerpplastic omgezet kan worden naar recyclage plastic. Grippo denkt hiermee een belangrijke stap te kunnen zetten om zwerf plastic tegen te gaan wat ten goede komt van het milieu.

“Veel bezoekers die op evenementen komen vinden het vervelend om na hun drankje met een lege plastic beker in de hand te staan, maar je plastic beker op de grond gooien is natuurlijk geen optie”, aldus Glen Kalfsvel. Ondanks dat het verbod op plastic afval vanaf 2024 ingaat voor festivals, concerten en andere evenementen, heeft Grippo ervoor gekozen om hun unieke bekerhouder al in januari 2023 te lanceren. Aankomend festivalseizoen willen zij d.m.v. hun product op verschillende evenementen vele honderdduizenden plastic bekers op een juiste manier inzamelen zodat het plastic gerecycled kan worden. Het bedrijf wil met hun unieke product in een rap tempo vele evenementen inspireren en haar bezoekers ontzorgen.

De Grippo is zeer makkelijk in gebruik en is draagbaar aan elk gewenst kledingstuk. Aan de andere zijde van de Grippo klem je een plastic beker. Hierdoor kan iedere bezoeker van een evenement zijn eigen plastic beker of flesje bij zich dragen zonder dat zij daar ergernis aan ondervinden. Het plastic wordt uiteindelijk door de bezoeker zelf ingeleverd aan de bar of inleverpunt.

Noot voor de redactie

Meer informatie:
Glen Kalfsvel, Co-founder Grippo BV | +31612650588 
Pim van der Eng, Co-founder Grippo BV | +31651148580 | info@grippo.nl

Downloads

1500px Grippo Pers Beeldmateriaal Rond Broek1500px Grippo Pers Beeldmateriaal Rond Tas1500px Grippo Pers Beeldmateriaal Rond Rok1500px Grippo Pers Beeldmateriaal Rond Cup1500px Grippo Pers Beeldmateriaal Hoofdafbeelding1500px Grippo Pers Beeldmateriaal Hoofdafbeelding Origineel1500px Grippo Pers Beeldmateriaal Vierkant Broek1500px Grippo Pers Beeldmateriaal Vierkant Tas1500px Grippo Pers Beeldmateriaal Vierkant Rok

Bij gebruik van onze webwinkel worden standaard geen gegevens gepubliceerd. Als dit gebeurt, dan je kiest zelf welke informatie je publiceert; denk bijvoorbeeld aan het like of volgens van onze social Media kanalen.

grip on and party

© Grippo 2024